4 ting, der gør hverdagen med en baby nemmere 

4 ting, der gør hverdagen med en baby nemmere 

Er tid efterhånden lidt af en mangelvare? Eller er der bare nogle ting i hverdagen, som du godt kunne tænke dig var lidt nemmere, så der kunne være lidt mere overskud? Vi giver dig nogle tips til ting, som du med fordel kan overveje at anskaffe dig for at få en nemmere og mere overskuelig hverdag. 

Det er dejligt at have en baby. Men nogle gange er det også bare fyldt med besvær. Ofte skal der ikke særligt store ændringer til for, at hverdagen bliver noget nemmere og fyldt med en del mere overskud. 

1. Varm mælken med et tryk med en flaskevarmer

Ammer du ikke længere? Og varmer du mælk i en mikroovn? Så ved du også godt, hvor besværligt det er. For det er svært at ramme den helt rette temperatur – og du er nødt til at mærke efter flere gange. Men det kan du slippe for ved at bruge en flaskevarmer i stedet for. 

I løbet af ganske få øjeblikke kan den med et tryk på en knap lave modermælk i den passende temperatur. Dermed slipper du også for at komme til at varme den for meget op. 

Det gør måltiderne noget nemmere at komme igennem! 

2. Brug en babynest 

Vil du gerne have armene fri, når du vil drikke en kop kaffe? Eller vil du gerne gøre det nemmere at vaske op eller lave mad? Det kan du med en babynest, der om noget er vokset i popularitet. Det er den, fordi den omkranser babyen og giver den samme form for tryghed som i livmoderen. Når du har brug for at have armene fri i 10 minutter, kan du lægge din guldklump der uden at være nervøs for, om der pludselig er trillet en baby ned på gulvet. 

3. Bestil måltidskasser 

Det er en lidt dyrere løsning, men det er en meget nemmere løsning. For det med mad er måske ikke lige, hvad der bliver prioriteret, eller hvad der er overskud til. Her er en måltidskasse om noget guld værd, fordi den gør det nemt at komme i gang med maden og ikke mindst at få den lavet inden for rimelig tid. 

Men det sparer dig også for tid til at handle ind (og hvem kan ikke godt lide at handle uden baby?). Det er tid, du i stedet kan bruge på din baby eller på dig selv, når der er en time eller to, hvor barnet sover. 

4. Få en vikle 

Det virker måske simpelt. Men en vikle kan på mange måder være en praktisk og stor hjælp i hverdagen, fordi du kan have den lille hængende på maven, uden det tynger dig. Det giver dig mulighed for at ordne praktiske ting eller at komme ud af døren, mens barnet stadig sidder trygt. Mange børn falder hurtigt i søvn i en vikle, fordi det føles trygt og dejligt at være tæt på mor eller far. 

Den er derfor også genial op til sengetid, eller når det er ved at være tid til en lur.