Duften af kaffe
duften af kaffe

Duften af kaffe

Hvem elsker ikke duften af ny brygget kaffe om morgenen? Kaffens duft vækker nogle sanser i en, og kaffe giver følelsen af skøn, rolig aroma. Man det skal ikke være en billig kaffe af dårlig kvalitet, den skal være lige nøjagtig det modsatte. Hvorfor drikke dårlig kaffe, når man kan lave kvalitetskaffe hjemme hos sig selv? Du kommer til at sparre penge på dyre kaffebesøg på cafeer, hvis du anskaffer dig din egen espressomaskine. Med sådan en maskine kan du brygge den bedste kaffe, som dine smagsløg vil tanke dig for i mange år i fremtiden.

Hvad kan en espressomaskine?

Hvad kan den ikke? – Hvis du tit er på cafeer, så har du måske lagt mærke til hvordan de laver din kaffe. Det kan du faktisk også få en espressomaskine til at gøre hjemme hos dig selv. Det kræver blot at du på forhånd ved hvad du ønsker at maskinen skal have af egenskaber, fordi der er stor forskel på prisen. En espresso maskine kan nemlig både brygge kaffe, nogle kan brygge flere forskellige kaffeformer, som cafe latte, cappuccino, eller kaffe med mælk. Nogle har mælkeskummer tilsluttet, andre har indbygget mælkeskummer. Jo dyrere maskinen er, jo mere kan den, og jo bedre kaffe brygges der. Læs mere her.

Kaffe til luksuspriser

Selvom det lyder fint og fornemt, at have en espressomaskine, så er prisforskellen også helt enorm. Men dermed sagt, betyder det ikke at du kan investere dig i en ok billig maskine. De kan nemlig fås til under tusinde kroner. Og det er faktisk også nogle rigtig gode maskiner, som brygger rigtig god kaffe. Det kommer dog lidt an på hvilken slags maskine det er. Kaffemaskiner fås nemlig i 3 forskellige variationer, alt afhængig af hvordan kaffen brygges:

* Den manuelle

* Den fuldautomatiske

* Den automatiske

Du sparer tid da du kan brygge en kop kaffe på 30 sekunder, imens kan du jo sætte dig ned og slappe af, og måske investerer dig i en robotstøvsuger. Se udvalget her.

Den manuelle

Med den manuelle, som er den billigste version, fordi navnet lidt siger sig selv, at du skal arbejde lidt mere selv, for at brygge en god kom kaffe. Du får derfor muligheden for at arbejde som en professionel barista, og brygge din egen kaffe, ligesom de gør på cafeer. Du kan derfor selv danne den perfekte kop kaffe, om du ønsker den stærk, mild eller om den skal med mælk i.

Den automatiske

Med den automatiske espressomaskine, kan du få en god kop kaffe med kun ét klik! – Maskinen arbejder mere selv, da den kværner bønnerne, og sender det malede kaffe ned i maskinen og blander det med vand. Du kan ved hjælp af kontrolpanelet, justere hvordan kaffen skal smage.

Den fuldautomatiske

Den automatiske klarer det hele for dig. Dog skal du lige justere hvor stærk kaffen skal smage og dertil trykke på knappen, før at kaffen kan brygges. Du kan på en række af fuldautomatiske espressomaskiner vælge den type kaffe du ønsker, om det skal være en latte, cappuccino mf. Desuden er denne type maskine let at rengøre, så man undgår for meget besvær.

Lige meget hvilken type maskine du vælger, vil du kunne smage en stor forandring i kaffen, og vil undgå almindelig maskine kaffe fremover.