Hjælpermidler til hele boligen

Hjælpermidler til hele boligen

Der kan være mange grunde til, at man får brug for hjælpemidler i livet. Det kan blandt andet være på grund af funktionsnedsættelse af den ene eller anden årsag. Nogle mennesker kommer til skade og brækker noget, hvor krykker og en kørestol er nødvendigt. Men det kan også være alderen som giver udfordringer. Hjælpemidler findes i mange varianter, som du her i artiklen kan blive lidt klogere på.

Hjælpemidler til badeværelset

Når man har funktionsnedsættelse, kan selv de mindste gøremål blive en udfordring. Dette gælder også den personlige pleje. For mennesker som for eksempel er skadet eller gangbesværet kan badeværelset måske være svært at bevæge sig rund i. At stå op og tage et bad, kan også være svært for mange mennesker. I sådanne situationer kan hjælpemidler gøre nogle af tingene nemmere. Man kan for eksempel få bademåtter, støttegreb eller toilet forhøjer. En badestol kan også gøre, at man er mere tryg ved at tage et bad.

Hjælpemidler til køkkenet

For nogle mennesker kan der være helbredsproblemer, som gør det svært for eksempel at holde på en almindelig kniv og gaffel. Dette kan besværliggøre måltider, og måske medvirke til, at vedkommende ikke får spist nok. Med ergonomisk bestik, er det muligt for nogle at have et ordenligt greb omkring skeen, kniven eller gaflen. Dette kan gøre måltiderne nemmere for dem, som for eksempel har problemer med leddene.

Indenfor denne kategori kan man også få redskaberne som justerbare efter forskellige behov. Indenfor hjælpemidler indenfor køkkenting, er der også blandt andet kopper, skærebræt og mange flere.

Hjælpemidler til andre formål

Hvis man har problemer med synet, så kan et forstørrelsesglas også være behjælpeligt, hvis man skal læse. Små hjælpemidler som dette, kan faktisk gøre en forskel.

At bevæge sig rundt omkring frit på sine to ben er desværre ikke så let for alle mennesker. Der kan være balanceproblemer og frygt for fald for dem som er gangbesværede. Hvis ikke man har de rigtige redskaber til at kunne hjælpe her, kan det gøre, at mange fravælger at komme nok ud, eller bevæge sig nok. Et hjælpemiddel som kan være nyttigt og måske give mere lyst og tryghed til at bevæge sig rundt, er en rollator. Rollatorer kommer i mange forskellige varianter. Det kan derfor godt betale sig at sammenligne forskellige, samt finde ud af behovet.

Et hjælpemiddel som giver tryghed

Alle mennesker er forskellige, og det er vigtigt at man finder den rigtige. Nogle rollatorer er designet til at blive brugt indendørs. Andre er lavet til udendørs brug. En rollator kan give noget at støtte sig op ad, med begge hænder for at føle sig mere tryg. Hvis vedkommende som er skadet, for eksempel har været faldet før, giver det højest sandsynligt mere frygt for, at det sker igen.

For nogle mennesker er det måske ikke nødvendigt med en rollator, men blot en stok for at de nemmere kan komme rundt. På livetsomsenior.dk kan man både finde et stort udvalg af praktiske stokke, men også forskellige rollatorer til flere behov.