Hvilket forbrugslån er billigst og bedst

Hvilket forbrugslån er billigst og bedst

Hvilket forbrugslån er billigst og bedst

Mangler du penge lige her og nu, så er det et forbrugslån, som du bør overveje. Med et forbrugslån kan du bruge penge på lige det, som du har lyst til, uden at nogen vil spørge nærmere ind til hvorfor og hvordan. Du slipper altså for slipseklædte bankmænd. Det giver også dig frihed til at rejse til netop den feriedestination, som du drømmer om, eller købe de drømmemøbler, som du står og mangler. 

Samtidig skal du også forberede dig på, at et forbrugslån, som kører uden om en bank, er en større risiko at tage. Når du går igennem en bank, er der trods alt flere gennemskuelige regler. Uanset hvilket slags lån du tager, bliver dit liv sjovere med flere penge på din bankkonto, og vi vil gerne guide dig i, hvordan du gør det billigst og bedst i forbrugslånsjunglen.

Lånet, som er lige ved lommen

Ejer du en smartphone? Så kan du foretage et såkaldt SMS-lån. Her kan pengene blive overført til din konto i samme øjeblik, som har udfyldt en ansøgning, som blot skal godkendes først. De fleste SMS-lån har dog en dyr rente, så hvis du mangler penge lige nu og her, er det nok bedst, at du ikke låner mere end 10.000 kroner. Til gengæld har du nu penge til en fed bytur med vennerne, lommepenge til shoppeferien eller flybilletter til din drømmedestination. SMS-lånet er helt klart til en person, som lever i nuet.

Du kan også foretage et såkaldt kviklån, som kan gøres online. Her kan du typisk låne helt op til 400.000 kroner. Det er altså en pæn stor sjat penge, og du skal ikke igennem en bankmand, som først skal godkende hele din økonomi. Du skal dog igen være opsat på, at renterne kan hobe sig op. Derfor er det altså en god idé at gøre sig nogle tanker om, hvorvidt du har mod på sådan et lån, og om du økonomisk kan administrere lånet. 

Til gengæld har du en fordel ved et kviklån, hvis du skulle være så uheldig at være registreret i RKI. De fleste kviklånsudbydere tjekker den slags, og går heller ikke op i, hvor du er registreret økonomisk.

De færreste forbrugslån kræver, at du stiller sikkerhed

Hvis du skulle ud og låne penge i en bank, vil de kræve, at du kan stille en sikkerhed for de penge, som de låner dig. Det kan være din bil, bolig eller noget helt tredje. Grunden til, at de gør dette, er, at de skal være stensikre på, at du kan tilbagebetale de penge, som de har lånt dig. Samtidig vil de også kræve, at du argumentere for din grund til at låne penge. Altså kan du ikke bare bruge pengene på lige det, som du har lyst til. 

Samtidig kan man argumentere for, at du får et lån, hvor du kender hver eneste regel. Bankerne er underlagt en række regler, som du nemt kan undersøge. De hurtige forbrugslån er ikke lige så gennemskuelige, hvis man ikke lige kender alle de økonomiske aspekter i sagen. Du er altså bedre beskyttet, hvis du låner penge i en bank. 

Sæt dig ind i reglerne

Når du skal foretage et forbrugslån, er det vigtigt, at du, før du tager lånet, sætter dig ind i en række økonomiske begreber. De billige forbrugslån kan have en enorm høj ÅOP, rente og ikke mindst en kort løbetid. Dette er alle ting, som du skal kende til. ÅOP er de omkostninger, der procentvist er de samlede årlige udgifter til lånet. Renten er det gebyr, som du betaler for at kunne låne pengene. Løbetiden for dit lån er, hvor lang tid du har til at tilbagebetale lånet. 

Hvis du ikke har forberedt dig på det forbrugslån, som du er ved at foretage, kan du regne med, at det bliver en dyr omgang. I værste tilfælde kan du komme i RKI. Ved at kende til disse regler kan du også selv nemmere afgøre, hvilket forbrugslån der er bedst for dig. En bank vil aldrig lade dig låne penge, hvis de ikke mener, at de kan få deres penge igen. Det er også en form for beskyttelse af dine penge. Men i sidste ende vil et kviklån altid være nemmere for dig, som mangler penge lige nu og her.