Hvis du overvejer at skaffe et kæledyr
kæledyr

Hvis du overvejer at skaffe et kæledyr

Det at have dyr, kan være hyggeligt. Dyr giver så meget kærlighed til sine ejere. Et dyr er afhængig af sine ejere, og derfor er det en god ide som dyreejer at være eller blive klar til at modtage sit nye familiemedlem. Et kæledyr er et familiemedlem. Nogle dyr er mere afhængige af sine ejere. Så ved anskaffelse af et dyr, er det vigtigt man tager opgaven alvorligt. Det handler om at passe, pleje og lære sine dyr hvad de må og ikke må. Hvis du anskaffer et baby dyr som en kattekilling eller hundehvalp, er det vigtigt at de fra start bliver vant til hvor de skal sove, spise og komme af med afføring.

Et kæledyr kan blive gammel

Så det er vigtigt inden anskaffelsen at vide at du som dyreejer påtager dig et ansvar i mange år frem. Hvis du gerne vil være hundeejer, er der flere ting du bør vide:

  • Hunden skal aktiveres med leg
  • Flere gåture om dagen også i regn, sne, Frost og slud
  • Generelle kommandoer som: sit, dæk, fy, dygtig, skal vi gå tur og så videre
  • Tænk dig om inden du tager hunden med på ferie

Hundetræning giver så meget til dig og din hund

En hundehvalp er lidt lige som en baby. Den skal lære alt fra bunden. Du er den eneste mulighed hunden har for at lære. Hvis det er første gang at du er hundeejer, bør du gå til hvalpetræning. Her får du de rette værktøjer, som du kan lære videre til din hund. En hundetræner er dygtig til at videregive træningsmuligheder, kommandoer og den rette leg.

Tips til at have hund og hundehvalp i snor

De fleste tror at man bare skal have en snor på og så gå. Desværre er dette ikke den rette metode. Hunden bør være på din venstre side, så det er væk fra kørebanen. For at lære den det, handler det om træning og tålmodighed. Beløn gerne hunden med godbidder i moderate mængder. Når du går med hunden i snor, bør linen mellem jer være løs. Du må ikke hive og den må ikke trække. Læs mere om hund i snor her. Når du er på tur med din hund, bør du altid have afføringsposer med, så du kan samle op. Det er ikke alle der synes, det er fantastisk at træde i en hunde høm høm.