Er krypto stadig fremtiden?

Er krypto stadig fremtiden?

Kryptovaluta er ikke længere et nyt ord for de danske munde. Kryptovaluta er blevet langt mere kendt, end det var ved sin oprindelse. 

Rigtig mange bruger kryptovaluta som en handelsvare på lige fod med aktier. Andre bruger kryptovaluta som en måde at betale for ydelser og tjenester. Kryptovaluta bruges altså langt mere i dag, end de gjorde for blot år tilbage – dette gælder dog både på godt og ondt. Kryptovaluta bruges ikke kun af handlende eller folk, der vil prøve lykken med en investering. 

Kryptovaluta bruges også af kriminelle verden over. Derfor kan man også diskutere, om kryptovaluta stadig er fremtiden. Det er blot noget af det, vi kommer ind på herunder, hvor vi også vil give dig mere om, hvad kryptovaluta er, hvilke der findes, samt hvordan du kan tjene penge på dem. 

Hvad er kryptovaluta?

Kryptovaluta er en digital valuta, der fungerer uden om alt, der har noget med banker og regeringer at gøre. Det vil altså sige, at kryptovalutaer ikke bliver reguleret. Dog har kryptovalutaer det tilfælles med almindelige fysiske valutaer, at man kan handle med dem og spekulere i deres værdi – præcis ligesom det er tilfældet med aktier. 

Formålet med kryptovaluta er at have en anonym, digital valuta, der ikke reguleres af nogen myndigheder. Det betyder, at det på ingen måder er muligt at spore kryptovaluta. Dette ser rigtig mange som en fordel, men det kan også være en ulempe. 

Det, at kryptovaluta er en fuldstændig anonym valuta, bevares privatlivets fred, når man handler med dem. Der er ingen, der kan se, at du har handlet med kryptovaluta – det kan nemlig ikke spores tilbage til dig. Det betyder dog også, at du ikke kan få kryptovaluta tilbage, som du har mistet eller fået stjålet. 

Det betyder også, at cyberkriminelle lettere kan slippe afsted med at stjæle andres kryptovaluta – det kan nemlig på ingen måde spores tilbage til dem. 

Kriminelle bruger kryptovaluta

Der er ikke mange dårlige ting at sige om krytovaluta, og derfor tænker du måske også, at det er meget let at svare på, om kryptovaluta stadig er fremtiden. Dog er der et par ulemper ved valutaen, som også har noget at sige. En af de helt store ulemper er også en af de ting, der er en fordel ved den; nemlig at den er anonym. 

Kryptovaluta er anonym og kan ikke spores. Det betyder ikke blot, at cyberkriminelle stjæler andres kryptovaluta. Det betyder også, at kryptovaluta blandt andet bruges i forbindelse med udførsel af sort arbejde og det, der er værre, som for eksempel udbetaling af løsesummer. 

Dette er problematisk – for så længe kryptovaluta findes, vil kryptovaluta kunne bruges til at give kriminelle bedre vilkår. Anonymiteten fører dog også fordele med sig, som almindelige handlende kan drage fordel af. 

Forskellige former for kryptovaluta

Der findes rigtig mange former for kryptovaluta. I 2018 fandtes der over 1.500 forskellige slags kryptovalutaer, og det tal er kun stigende. Det er dog langt fra alle kryptovalutaer, der overlever på markedet, ligesom det bestemt ikke er alle, der er lige populære og brugte. Nogle af de mest populære er Bitcoin, Ripple, Altcoin, Ethereum, Dogecoin og Litecoin. 

Kryptovalutaerne kan du købe hos forskellige børser. Hvis du ønsker at købe nogle af de mindre kryptovalutaer, kan du gøre det hos Binance eksempelvis. Binance er en børs, du bør gå til, hvis du gerne vil handle med mindre valutaer, mens de større valutaer findes hos andre børser. Når du har fundet de valutaer, du vil investere i, kan du begynde at handle med dem. Dette er en af de måder, hvorpå du kan tjene penge på kryptovaluta. 

Sådan kan du tjene penge på kryptovaluta

Kryptovaluta er ikke blot blevet populært, fordi det er en valuta, der går uden om banker og regeringer, og derfor er anonym. Kryptovaluta er også blevet populært, fordi det er et forholdsvist nyt marked, der er vokset eksplosivt. 

Især er det blevet populært blandt folk, der ønsker at prøve lykken og tjene penge på de populære valutaer. Hvis du også gerne vil tjene penge på kryptovaluta, får du her nogle hurtige tips til, hvordan du blandt andet kan gøre det. Der findes flere andre metoder, du også kan bruge, hvis du vil tjene penge på kryptovaluta. Hvis du for alvor tør satse på at tjene penge på kryptovaluta, bør du overveje at læse mere om, hvordan det kan lade sig gøre. 

Først og fremmest kan du tjene penge på kryptovaluta ved at handle med det. Du kan købe en kryptovaluta, som du kan holde, indtil kursen forhåbentlig stiger. På den måde fungerer kryptovaluta som en aktie, du investerer i. 

Altså kort og godt: køb kryptovalutaer, hold på dem, indtil kursen stiger, selv dem, når det er profitabelt. 

Du kan også tjene penge på mining. Mining betyder kort og godt, at du kan få din computer til at løse forskellige opgaver og problemer, og hvis din computer gør det som den første, bliver du belønnet med kryptovaluta. 

Dette kræver, at du investerer i systemer og hardware, og investeringen kan være dyr, før du kan begynde at tjene penge på mining. 

Så er kryptovaluta stadig fremtiden?

Det er meget svært – hvis ikke umuligt – at fastslå, om kryptovaluta stadig er fremtiden. Der er nemlig både rigtig store fordele og rigtig store ulemper ved kryptovaluta, som jo bare er noget helt særligt.

Kryptovaluta og hele fænomenet er ikke nyt mere, men det er stadig populært. Der kommer hele tiden nye kryptovalutaer til, og nogle får lov til at blive på markedet. Antallet af kryptovalutaer er altså stigende, hvilket tyder på, at kryptovaluta stadig meget vel kan være fremtiden. Det er dog svært at sige, om det bliver ved med at være det, og om det bliver ved med at være lige så populært. Kritikken handler nemlig ikke kun om bruges af kryptovaluta blandt kriminelle. 

Kritikken handler blandt andet også om, at kryptovalutaen drives af mange store serverparker – altså et stort netværk – som bruger uanede mængder strøm. 

Om kryptovaluta bliver ved med at være en populær valuta, og om den bliver mere populær i fremtiden, må tiden altså vide. Lige nu ser det dog ud til, at markedet stadig vokser, og at flere og flere begynder at interessere sig for kryptovaluta generelt.