Opnå bedre nattesøvn med en vægtdyne

Opnå bedre nattesøvn med en vægtdyne

Har du svært ved at falde til ro om natte og få sovet ordentligt igennem? – Hvis ja, bør du overveje at anskaffe dig en vægtdyne som hjælper dig med at reducere uro, angst og stress for en bedre nattesøvn. 

Søvn er en af de vigtigste kilder til ens energiniveau for dagen. Er du typen der ofte tager dig selv i at vågne om natten og rulle frem og tilbage uden egentlig at falde helt til ro, kan det være et tegn på at du bør investere i en vægtdyne. Med den bedste vægtdyne opnår du en dybere søvn og øger dit velbefindende. 

Hvad er en vægtdyne? 

En vægtdyne er som ordet antyder, en dyne tilført ekstra vægt i form af kugler, perler eller andet, som hjælper med at skabe et ekstra pres på kroppen og derved hjælper på en forbedret søvnkvalitet. Når kroppen tilføres et ekstra pres, frigives der ifølge undersøgelser, en række hormoner som er med til at skabe velvære og hermed reducere niveauet af stresshormon.  

Derudover kan tyngdedynen grundet dets vægt, føles som et kram da den omslutter kroppen, hvilken også kan have en beroligende effekt for mange. Du behøves derfor ikke nødvendigvis lide af søvnbesvær for at anskaffe dig en vægtdyne. 

Hvilken vægtdyne bør jeg vælge? 

Der findes flere forskellige vægtdyner og det er derfor vigtigt at vælge en som er tilpasset dig og din kropsform. Inden du foretager dit køb, kan en god ting derfor være at måle og veje dig. Det siges grundlæggende, at en vægtdyne bør veje 10-15% af din egen kropsvægt for at opnå den bedste effekt.  

Dette kan dog variere lidt fra person til person alt efter hvilke problemer du døjer med og ønsker udbedret. Har du allerede nu set dig lun på en vægtdyne bør du klart gå ud og få fingrene i en. Din krop og dit velvære vil elske dig for det.