Tag teknologien med på jagt

At gå på jagt er populært som aldrig før. Kombinationen mellem at få storslåede naturoplevelser og et skud adrenalin, når der trykkes på aftrækkeren, tiltaler både unge og gamle. Med en fælles passion mødes de i de danske skove for at dyrke deres hobby. 

Jagttegn og fællesskab 

Når man tager jagttegn, handler det ikke kun om, at man skal ud og nedlægge dyr på stribe. Naturligvis lærer man, hvordan man håndterer de våben, som benyttes under en jagt. Men man lærer i lige så høj grad at kende forskel på de forskellige dyrearter, hvilke dyr man må skyde og hvornår samt hvordan man f.eks. måler afstand til sit bytte.

Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvor mange meter man er fra dyret, når man beslutter sig for at skyde. Jo længere væk man er, jo større er chancen for at misse. Og af dyrevelfærdsmæssige årsager, så er det uhyre vigtigt, at man rammer rigtigt hver eneste gang man skyder. Udover teknikken der ligger i det at tage et jagttegn og opnå den viden, der skal til, før man for alvor kan begynde at jage, er der også et stort socialt aspekt i det at være jæger.

Fællesjagter starter tit med en kop kaffe og en dram, mens der sidst på dagen afsluttes med frokost. Så jagt er faktisk nærmest mere en livsstil, end det blot er en hobby. 

Teknologiske hjælpemidler 

Med tidens moderne teknologi er det blevet langt nemmere at være jæger, end det var i gamle dage. Avancerede kikkerter, afstandsmålere og vildtkameraer er alt sammen ny teknologi, som gør det meget nemmere at klare jagtens udfordringer. Noget af det som både jægere og almindelige naturentusiaster virkelig ynder at benytte af moderne hjælpemidler, er kameraer af forskellige slags.

Bevæger du dig rundt i et område, der er godt til jagt, vil du ofte støde på et såkaldt vildtkamera. Det opsættes i naturen for at give en idé om, hvorvidt der er dyr på stedet eller ej. Og ikke mindst hvornår på døgnet, de kommer frem. Man kan også vælge at tage et kig på de bedste dashcams, som i folkemunde også er kendt som bilkameraer. Det er ikke bakkameraer som sådan, men i højere grad tiltænkt at skulle monteres i bilens forrude. Kører man en tur i skoven eller et andet jagtområde, kan det være ganske morsomt for en jæger at have et sådant tændt.