Test dig selv, inden du begynder at investere

Test dig selv, inden du begynder at investere

Hvis du har overvejet at begynde at handle med aktier, kan du med fordel teste dig selv, inden du bruger alt for mange penge på aktier. Det er vigtigt at kende sig selv og den måde, man agerer på, inden man for alvor går i gang med at investere. Her ser vi på tre indsatsområder, du kan overveje, for at få succes på aktiemarkedet.

Mange danskere er de seneste par år kommet ind på aktiemarkedet, og ikke alle agerer lige fornuftigt. Når man vil i gang med at investere, må man starte med at sætte sig ind i aktiemarkedet, og hvordan det hele fungerer. Til at starte med bør man også nøjes med små beløb og i solide selskaber. Når du vil i gang kan du læse om emnet på Aktieskole.com eller andre sider.

Disse testspørgsmål kan du stille dig selv

Hvor risikovillig er du?

Nok kan man tjene mange penge ved at investere i aktier, men det som mange glemmer er, at man også kan miste mange penge. Mange investorer stifter i den første tid bekendtskab med deres indre ludoman, og her er det vigtigt at holde sig for øje, at investering ikke er et spil på et casino, nej der er tale om forretning og at du, når du køber aktier i et selskab, reelt ejer en lille del af virksomheden. Beslut dig for, hvor stor en del af din portefølje du vil sætte i stabile, solide selskaber og hvor mange, du vil sætte i de mere risikofyldte. Overvej også, hvor meget en aktie må stige, før du får gevinst, og hvor meget den må falde, før du begrænser dit tab og sælger.

Hvor tålmodig er du?

Når man køber aktier i et selskab, er der mange der forventer, at kursen hurtigt vil stige og at man dermed hurtigt får et afkast. Det er dog ikke altid tilfældet, og hvis man ikke er kommet ind i aktien på det rigtige tidspunkt, kan der gå lang tid, ja måske sker det aldrig. Hvis man har gjort sit forarbejde godt og fået købt på det rigtige tidspunkt, gælder det om at være tålmodig og vente på, at kursen stiger.

Hvor meget gider du sætte dig ind i selskabet?

Inden man køber sig ind i et selskab og reelt bliver medejer, bør man sætte sig ind i virksomheden, produktet, regnskabet og en række andre ting for at vide, om dette er et godt selskab at investere i. Mange gider ikke bruge tiden på det, men det kan altså være værd at gøre alligevel.