Tryghed i en svær tid

Tryghed i en svær tid

Når nogen, der er tæt på os, dør, kan det ske at vi skal stå for begravelsen. Her er der mange ting, der skal tages hånd om, og det kan være svært at overskue samtidig med at man selv er i sorg og prøver at håndtere dødsfaldet. Da hjælper bedemanden og støtter med nærvær og omsorg, så de pårørende kommer godt i gennem den proces det er, når nogen dør. 

Alt det praktiske 

Bor man på Fyn kan man kontakte en bedemand ringe. Bedemanden tager sig af alt det praktiske omkring begravelsen eller bisættelsen og efterkommer de ønsker, de pårørende måtte have. Der er mange ting, der skal håndteres, lige fra bestilling af dødsannonce og blomster til gravsten, kiste og rustvogn. Alt dette har bedemanden indgående erfaring med og ved altså præcist, hvad der er brug for. Bedemanden aflaster de pårørende, så der er så lidt som muligt, de skal gøre og i stedet kan være der for hinanden i den svære tid. 

Tilgængelig hele døgnet 

De fleste bedemænd står til rådighed hele døgnet og modtager altså opkaldt uanset dødstidpunktet. Dermed kan man altså som pårørende få hjælp og rådgivning til, hvad der nu skal ske. Døden kender ikke klokken, og det sker at døden indtræffer midt om natten, men også på dette ubelejlige tidspunkt er der altså hjælp at hente fra en bedemand som på professionel vis og med respekt og omsorg fører de efterladte gennem de mange praktiske ting, der skal ordnes i forbindelse med dødsfaldet. 

Når man har mistet nogen, der stod en meget nær, måske en ægtefælle eller en forælder, kan det være svært at forholde sig til at de forskellige ting, der skal tages hånd om, og da er det altså af stor værdi med en fagperson, der ved nøjagtigt, hvad der skal gøres.